Alles over uitvaarten in Haarlem

Roze uitvaart in Haarlem

Haarlem heeft een grote homogemeenschap. In het centrum van de stad zijn diverse gay cafés en andere organisaties die zich richten op homo’s, lesbo’s en biseksuelen (holebi’s). Er zijn verschillende uitvaartondernemers die hun diensten speciaal richten op holebi’s. Op de website www.rozeutivaart.nl kunt u zien welke roze uitvaartondernemers Haarlem als verzorgingsgebied hebben.

Op die website is informatie te vinden over uitvaarten voor homo’s en lesbo’s. Laten we overigens voorop stellen dat de gemiddelde uitvaart van een homo er precies zo uitziet als die van een hetero. Het mag dan ook vanzelfsprekend zijn dat holebi’s ook terecht kunnen bij alle andere uitvaartondernemers uit Haarlem. Maar als iemand het prettiger vindt om te worden geholpen door een uitvaartondernemer die affiniteit heeft met de holebi-gemeenschap zijn er roze-uitvaartondernemers.

Op www.rozeuitvaart.nl vindt u adressen van uitvaartondernemers en ritueelbegeleiders die zelf homoseksueel (m/v) zijn of die betrokken zijn bij de homoseksuele levensstijl.

Geen roze kist of rouwauto

Homo’s worden vaak in verband gebracht met de kleur roze. Bij een roze uitvaart zullen veel mensen mogelijk ook direct denken aan een roze kist, met roze bloemen en als het kan ook de roze rouwauto. Maar uitvaartondernemers die regelmatig uitvaarten van homo’s verzorgen vertellen dat ze dat eigenlijk nooit meemaken. Voor het overgrote deel ziet de plechtigheid er hetzelfde uit als de uitvaart van een hetero.