Alles over uitvaarten in Haarlem

Uitvaartcentrum in Haarlem

Locatie waar de overledene wordt opgebaard

Er zijn in Haarlem verschillende uitvaartcentra waar een overledene kan worden opgebaard. De meeste uitvaartcentra in Haarlem beschikken over moderne faciliteiten zoals koelingen die nauwelijks geluid produceren. De opbaarkamers zijn vaak voorzien van muziekinstallaties en televisies.

24-uurs kamer

Een aantal uitvaartondernemers uit Haarlem hebben een uitvaartcentrum met zogenaamde 24-uurs kamers. Families die hier gebruik van maken krijgen een eigen sleutel waardoor ze de overledene 24-uur per dag kunnen bezoeken zonder dat ze eerst een afspraak moeten maken. Dat geeft de familie meer vrijheid en gelegenheid om afscheid te nemen zoals men dat zelf wil.

Er zijn ook uitvaartcentra in Haarlem waar naast de mogelijkheid tot opbaren ook ruimte is om de plechtigheid te houden. De overledene hoeft daardoor niet eerst overgebracht te worden naar een andere locatie om daar de plechtigheid te houden. Enkele uitvaartondernemers beschikken over een eigen keuken in het uitvaartcentrum. Daardoor kan daar na de plechtigheid ook de condoleance worden gehouden. Zo vindt, op de crematie of begrafenis na, alles plaats op één locatie. Maar naast de ruimtes in de uitvaartcentra beschikt Haarlem over nog veel meer gelegenheden waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk: Locaties voor uitvaartplechtigheid in Haarlem of voor mooie locaties voor een condoleance in Haarlem in het hoofdstuk Condoleance.