Alles over uitvaarten in Haarlem

Uitvaartvervoer in Haarlem

Voor het vervoer op de dag van de uitvaart kunt u kiezen uit een heel aantal zeer uiteenlopende mogelijkheden. Waar veel mensen nog altijd kiezen voor de traditionele rouwauto’s in wit of zwart kiezen families steeds vaker voor auto’s in afwijkende kleuren. Maar de laatste rit kan ook worden gemaakt met een heel ander vervoersmiddel dan een rouwauto.

In Haarlem kunt u de overledene ook vervoeren met de uitvaartfiets of met een rouwkoets. Maar wanneer de overledene een echte motorrijder was is het ook mogelijk om de overledene te vervoeren op een zijspan naast de motor of met een speciale aanhangwagen voor een motor of trike. Voor Haarlemmers die helemaal gek zijn koeien kan rouwkoe Leentje een optie zijn.

De rouwbus wordt ook steeds vaker ingezet bij uitvaarten in Haarlem en omgeving. Deze speciaal voor de uitvaart omgebouwde bus kan de familie samen met de overledene vervoeren. Op die manier blijft de familie op de dag van de uitvaart steeds bij de overledene. De bus is voorzien van verschillende faciliteiten die het mogelijk maken om onderweg ergens te stoppen en in de buitenlucht de plechtigheid te houden.

Op het gebied van uitvaartvervoer is in Nederland heel veel mogelijk. Hieronder staan een aantal films van een aantal vervoersmiddelen die u zou kunnen gebruiken.

Uitvaartbus

In Haarlem kunt u gebruik maken van de uitvaartbus. Er zijn verschillende vervoerders in Nederland die de beschikking hebben over een bus die zo is aangepast dat families samen met de overledene kunnen worden verplaatst. Op die manier kunnen de nabestaanden zo lang mogelijk bij de overledene blijven. Daarnaast biedt het gelegenheid om nog een laatste tocht te maken langs plekken waar de overledene bij leven graag kwam. In de meeste uitvaartbussen zijn faciliteiten aanwezig die het mogelijk maken om in de openlucht een uitvaartplechtigheid te houden.

Uitvaart Harley Davidson

Voor motorliefhebbers kan de uitvaart Harley Davidson een bijzonder geschikt vervoersmiddels zijn voor de laatste rit. Op deze Harley is een speciale zijspan aangebracht waar de kist op kan staan. De speciale uitvaart Harley Davidson kan worden ingehuurd via de uitvaartondernemer. In de film hieronder kunt u zien hoe de uitvaart Harley Davidson er uit ziet.

Motor of trike

Er is ook een speciale aanhangwagen ontwikkeld waarmee de kist met de overledene achter een motor of trike kan worden verplaatst. Nabestaanden kunnen deze aanhangwagen ook inhuren om hem achter hun eigen motor of trike te plaatsen. Vraag uw uitvaartondernemer naar de mogelijkheden en de kosten.

Roze rouwauto

Rouwauto’s zijn tegenwoordig in vrijwel alle kleuren te verkrijgen. Maar de roze rouwauto blijft een bijzonder exemplaar. Deze auto is uiteraard geschikt voor mensen die graag een roze uitvaart willen. Denk daarbij aan mensen uit de homogemeenschap. Maar de roze uitvaartauto wordt ook vaak gebruikt voor de uitvaart van meisjes.

(De roze rouwauto is te zien vanaf 3.30 min)

Loopkoets

De loopkoets is bijzonder geschikt voor mensen die het milieu zo veel mogelijk willen ontlasten. De koets is heel eenvoudig te bedienen. Omdat het de gelegenheid geeft aan meerdere mensen om tegelijk te duwen is de loopkoets ook een heel intiem vervoersmiddel dat de mogelijkheid geeft om de overledene op eigen kracht naar de zijn of haar laatste rustplaats te brengen.

Overlijden in regio Haarlem melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206