Alles over uitvaarten in Haarlem

Wat kan je bij leven regelen?

Je eigen uitvaartwensen vastleggen

We willen er in ons dagelijks leven natuurlijk niet te veel mee bezig zijn. Maar toch is het heel verstandig om bij leven een aantal zaken te regelen die betrekking hebben op je eigen uitvaart. Het kan juist een heel geruststellend gevoel zijn om zeker te weten dat je je nabestaanden niet achterlaat met allemaal vragen.

Vrijwel dagelijks komen uitvaartverzorgers bij families die niet weten wat de uitvaartwensen van hun overleden dierbare zijn. Dat kan er zelfs voor zorgen dat nabestaanden er onderling niet uit komen. U kunt dat eenvoudig voorkomen door in ieder geval duidelijk te maken aan uw omgeving wat uw meest basale wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart. Als u het niet allemaal wilt vastleggen dan is het in ieder geval verstandig om het eens besproken te hebben met uw naasten.

Begraven of cremeren?

Een van de eerste keuzes die gemaakt moeten worden na een overlijden is de keuze tussen begraven of cremeren. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van begraven in Haarlem en cremeren in Haarlem.

Haarlem is een van de weinige gemeentes in Nederland waar op het gebied van begraven of cremeren eigenlijk alles mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de unieke mogelijkheid om te worden bijgezet in het mausoleum op begraafplaats Kleverlaan. Als u niet gecremeerd wilt worden en het ook geen prettig idee vindt om onder de grond te worden begraven dan kunt u een bovengronds graf op begraafplaats St. Jozef overwegen. Als u gecremeerd wilt worden na uw overlijden dan kunt u ook nog nadenken over de asbestemming. Wilt u dat uw nabestaanden uw as thuis bewaren of het bijzetten op een begraafplaats. Het is ook mogelijk om de as te laten uitstrooien op zee. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden want de keuze is nog veel groter. Lees voor meer mogelijkheden verder in de artikelen over de begraafplaatsen in Haarlem, crematorium in Haarlem en asbestemming in Haarlem.

Er zijn dus heel wat keuzes die gemaakt moeten worden als iemand is overleden. Om uw nabestaanden te ontzorgen waar dat mogelijk is kunt u bij leven aangeven wat uw wensen zijn. U kunt dat doen door het op papier te zetten en deze papieren te bewaren bij uw andere papieren. Het is verstandig om uw omgeving te laten weten dat u uw uitvaartwensen heeft vastgelegd en waar men deze kan vinden. Op die manier kunnen uw nabestaanden na uw overlijden snel ontdekken wat uw wensen zijn en kunnen ze zich vooral richten op het delen van de emoties.

Zoals gezegd het is misschien niet een onderwerp waar je bij leven te veel bij stil wilt staan. Maar u kunt de meest belangrijke wensen binnen een paar minuten vastleggen of ze bespreken met uw naasten.

Meer informatie over vastleggen van wensen

Er zijn heel wat zaken die u kunt vastleggen zodat alles na uw overlijden zo wordt afgewikkeld als u dat wilt. Op Uitvaart.nl vindt u in het hoofdstuk ‘Wensen vastleggen’, uitgebreide informatie over onder andere het opstellen van een testament, een codicil, erfrecht, zorgverklaring, ter beschikking stellen aan de wetenschap en het donorcodicil.

Waarvan betaalt u uw uitvaart?

Om een antwoord te kunnen geven op die vraag is het natuurlijk van belang dat u eerst uw uitvaartwensen in kaart brengt. U kunt dan heel eenvoudig via de online uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl uitrekenen wat uw uitvaart gaat kosten.

Als u weet om welk bedrag het gaat dan kunt u kiezen om dit bedrag te verzekeren middels een uitvaartverzekering, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u genoeg spaargeld heeft of dat u de uitvaart op een andere manier wilt financieren. Een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden staan op een rij in de infotheek van Uitvaart.nl

Uitvaart Haarlem

Op deze website vindt u veel informatie over alles wat te maken heeft met het thema uitvaart in Haarlem. Hieronder vindt u een overzicht van thema’s die u kunnen helpen om uw eigen uitvaart van te voren helemaal vast te leggen.

 • Begraafplaatsen in Haarlem
 • Crematorium in Haarlem
 • Grafmonument laten maken in Haarlem
 • Locaties voor uitvaartplechtigheid in Haarlem
 • Uitvaartcentrum in Haarlem
 • Uitvaartvervoer in Haarlem
 • Uitvaartondernemer Haarlem kiezen
 • Asbestemming in Haarlem
 • Condoleance in Haarlem
 • Kosten uitvaart Haarlem
 • Palliatieve zorg in Haarlem
 • Roze uitvaart in Haarlem
 • Verder leven na een overlijden